För att din webbplats ska vara tillgänglig för besökare måste den ha en unik adress och finnas på en dator som alltid är ansluten till Internet.
Du kan använda din egen dator om du har en fast uppkoppling mot Internet med en egen IP-adress. Risken är dock stor att din dator utsätts för virus eller andra intrång och du bör ha en sk "brandvägg" (Firewall) och antivirusprogram.

En enklare lösning är att istället anlita ett webbhotell som erbjuder utrymme för dina webbsidor. Ett seriöst webbhotell ansvarar för brandvägg och virusskydd. Dessutom är det viktigt att de gör regelbundna backuper av din webbplats och att din webbplats finns på fler än en webserver så att den alltid är tillgänglig även om en webserver krånglar...

Företagets Domännamn
Vi registreran ditt eget domännamn enl tillgänglighet och ditt önskemål. Bra är om man kan använda sitt eget firmanamn som det är eller i förkortad form.


Tjänster Företag Startavgift Månadsavgift
Webbplats i vårt webbhotell, upp till 1 Gb 0:- 210:-
Domänregistrering under Com, Net, Org, Nu 550:- 30:-försk. 1 år
Registrering av se- domän (1:a år ingår) 950:- 30:-försk. 1 år
Flyttning / ompekning av domän 350:-  -
Uppkoppling av flera domäner till hemsida/ per st 300:-  -
Endast E-post obegr. antal 0:- 100:-
 
I Webbplats ingår:
Brevlådor/Alias: upplägg obegränsat antal
Daglig statistik FTP access

Stöd för CGI skript
ODBC stöd, ASP-skript
Antispam filtrering
Sökmotorregistrering
Backup dagligen.
Egen Kontrollpanel
1 tim fri datasupport /kvartal.
Uppsägningstid 3 mån


Säkerhet
Vi erbjuder en teknisk plattform med mycket hög säkerhet vilket gör det extremt svårt för obehöriga att störa din webbsida. Systemen övervakas dygnet runt hela året med regelbunden backup flera gånger i veckan vilket minskar risken för förlorad information.

 

Om domännamn
Adressen till din webbplats får du genom att registrera ett eget domännamn som är lätt att komma ihåg för dina besökare. Dessutom får du samtidigt epost-adresser med samma namn.

Alla domännamn är kopplade mot en viss toppdomän som är organiserat av ett visst lands myndighet. Toppdomänen är olika i alla länder och utgörs av den sista stavelsen (efter punkten) i domännamnet.

Sverge har .se, Danmark .dk, Tyskland .de, osv. Många länder har flera olika topdomäner avsedda för olika verksamheter. USA t.ex har .com (for all users), .net
(network providers), .org (organisationer) etc.