Logon är ditt eget varumärke och något företaget skall bära med sig under många år, offtast i många olika skepnader. På skyltar, broschyrer, visitkort, brevpapper och inte minst på den egna hemsidan. Den skall fungera och vara läsbar, liten som stor, färg eller som svartvit.

Logotyper producerar vi i speciella ritprogram (typ:Adobe Illustrater el. motsv.) vilket skapar sk. vectorfiler. Fördelen med vectorfiler är att den är lika stor (i Mb räknat) oavsett om den förstoras eller föminskas. Samma fil kan alltså användas både till visitkort eller till reklambudskap som täcker en husvägg.

Jämför med punktupplösta bilder (vanliga fotografier) där ju större bild som skall publiceras eller tryckasdesto större (tyngre) bildfil måste man ha om inte bilden skall bli taggig och oskarp.
Manualer, bruksanvisningar och motsvarande behöver mestadels ha mycket tydliga bilder för att de skall vara enkla att förstå. Man skalar från början bort allt oväsentligt som kan missuppfattas av läsaren.
Vanligast är att man utgår från ett vanligt foto och tecknar av konturer och linjer och får då en teckning. Detta göres likaså i motsvarande program som producerar vectorfiler.Detalj av teckning från Eifeltornet. Se förstoring >>

Exemplet visar hur man kan teckna på en fotograferad bild och där enkelt frilägger detaljer som man vill få fram.Olika typer av animeringar (rörliga bilder) användes idag överallt på Internet.

Animeringar produceras mestadels i programmet Flash. men även i andra program. Filmer typ .mpg .flv är ibland värdefulla applikationer i en hemsida för instruktioner manualer etc.

Animeringar ger ett större uppmärksamhetsvärde men det måste varnas för överdrifter. En sida full med animeringar ger bara ett rörigt intryck och är jobbig att titta på.