För våra kunders räkning kan vi utföra de flesta typer av fotograferingar för olika ändamål. Produkter, Företag, Personal eller annat som skall presenteras på tryck i en hemsida eller på annat sätt.I studio
Produkfotografering i studio med professionell ljussättning och anpassade bakgrunder. I många fall jobbar vi direkt hos kunden och medför då lämplig utrustning för ljus.

Exempelbilder

Interiörer

Butiks- och kontorslokaler, mässor, verkstäder etc.

Klicka på bilderna för att öppna och stängaExempelbilder på produktfoto till en katalog med presentartiklarPerspektiv

När man fotograferar tex föremål på nära håll
med ett vidvikelobjektiv får man mestadels stora perspektivförskjutningar som kan se onaturliga ut.

Det kan vara alltifrån byggnader, möbler, rum eller liknande eller som detta exempel ett nattbord som fotograferats på nära håll.

Då är det nödvändigt att korrigera perspektivet där man helst vill ha alla vertikala linjer parallella.

Bildexempel: Svep över bilden med muspekaren så syns hur bilden korrigerats.
Lite om bildformat

De vanligast förekommande (fil) bildformaten på digitala bilder som användes på hemsidor är -.gif eller -.jpeg

-.gif har ett begränsat färgomfång och användes framför allt för logotyper, texter, färgplattor etc.

-.jpeg
är det format som produceras i alla digitalkameror där man kan få olika sk komprimeringsgrader. Formatet är förstörande och det är olämpligt att spara om en jpeg-fil många gånger.
Det finns 10 olika grader av komprimering och där 1 komprimerar och förstör bilden minst men ger den största filen (räknat i Mb). 10 förstör bilden (kvalitén) mest men ger en liten bildfilfil. osv.

-.raw Är det format som avändes mest av proffisionella fotografer där man efter bildarbetet sparar om till slutformatet, typ -.jpeg för en hemsida.

I dagens tidevarv då i stort sett varje människa äger en digitalkamera kan kunden många gånger producera sina bilder själv med bra kvalité. Däremot behöver bilderna nästan alltid beabetas i en dator beroende på vad de skall användas till.

Offsettryck behöver högupplösta bilder vilket betyder stora bildfiler medan hemsidans filer skall vara så små som möljgt för att ladda snabbt.

Samtidigt måste ljustyrka, kontrast och skärpa vara perfekt. Vi har kunskaperna att bearbeta dina egna bilder för ett optimalt resultat.


Bildmanipulering
Väldigt ofta behöver vissa färger korrigeras. Gräsmattan skall vara grönare, himmelen blåare osv. Kanske behövs det ett extra träd för bilden ska bli bra. Eller flera människor kanske. Nästan allt kan idag göras med digital bildteknik.


Bildexempel:
Big Ben i London fotograferad en grå dag.

Bilden har ljusats upp, färgerna förstärkts, himmelen utbytt till en vacker blå.

Den Irriterande över- vakningskameran i för-grunden är borttagen.

Svep över bilden med muspekaren så syns förändringarna.


Friläggning, Vinjettering
Ibland har man oönskade bakgrunder men vill ändå kunna använda bilden. En lösning är då att frilägga bilden från bakgrunden. Naturligtvis kan man även då mixa in någon annan bakgrund eller andra bilder om man så önskar.

Bildexempel: Svep över bilden med muspekaren så syns förändringarna.


Bildexempel: Oönskade detaljer på golvet är borttagna samt tavlorna på sidorna har rätats up.